sábado, 4 de abril de 2009

Inipis a Mancor amb Bernard Legrand

Els dies 25 i 26 d'abril rebrem la visita de Bernard Legrand i aprofitarem la seva presència per reunir-nos a MANCOR DE LA VALL i cel.lebrar dues cerimònies inipi (una el dissabte i una altra el diumenge).

Serà una bona ocasió per poder disfrutar de l'inipi amb una mica més de temps del que tenim habitualment.

Bernard Legrand és francés, però des de fa molts d'anys manté uns vincles molt estrets amb vàries famílies de la reserva lakota de Rosebud, la família Lame Deer entre d'altres. Per la seva forma tan profunda i honesta d'entendre les cerimònies i les tradicions del poble lakota, pensam que és una sort poder compartir amb ell aquests dos dies.
Per cert, Bernard parla el castellà amb bastant fluïdesa, així que no hi hauran problemes de comunicació.

La participació als inipis és absolutamente gratuïta. La cultura, la tradició i l'espiritualitat del poble lakota no són una mercaderia que es pugui vendre ni comprar.

Durant aquests dies recollirem donatius que seran enviats a la Reserva india de Rosebud a través del cap tradicional John Fire Lame Deer (més informació a la web www.lamedeer.org).

Aquest és el programa previst:

--Dissabte 25/abril--

Hora de Trobada: 10:00 al terreny de Pedro Albendea (a les afores de Mancor de la Vall). Si no sabeu arribar-hi, heu d'anar a les 9:30 a la Creu de Terme que hi ha a l'entrada de Mancor i allà hi haurà gent esperant per mostrar-vos el camí.
IMPORTANT: Recordau que al terreny d'en Pedro no hi ha lloc pels nostres cotxes. Tothom ha de pujar caminant. Els que tenguin problemes reals de mobilitat (nins petits, gent en cadires de rodes, gent gran, etc.) o duguin càrregues molts grans (els cuiners del diumenge, per exemple) poden pujar en cotxe, però després de descarregar s'haurà de baixar el cotxe a l'aparcament que hi ha al principi del camí i el conductor haurà de pujar caminant igualment.

Dinar de dissabte: el dissabte cadascun haurà de dur el seu dinar; millor si és per compartir. No oblideu dur els vostres plats i coberts.

Nit de dissabte a diumenge: No està previst quedar-se a dormir a Mancor després de l'inipi de dissabte. Tothom s'haurà de tornar a ca seva.

--Diumenge 26/abril--

Hora de Trobada: 9:00 al terreny de Pedro Albendea (l'hora podria canviar, és millor confirmar el dia abans) .

Dinar de diumenge: Com és habitual, l'encontre acabarà el diumenge al migdia amb un dinar "comunitari". Segurament serà una paella, per no perdre els bons costums...

Per assegurar que hi hagi menjar suficient per a tothom, per favor aviseu-nos per confirmar assistència i indiqueu-nos quantes persones vendreu. Podeu confirmar al nostre correu-e: inipi.mallorca@gmail.com o telefonant per telèfon a Guillermo (658609015) o José (657561021).